Μούντης: Σε διαδικασία μάθησης NPLs οι τράπεζες [Greek]

The implications for Cyprus' Economy and Banking sector
01/12/2014
Προς πώληση ‘ομαδοποιημένων’ δανείων [Greek]
03/12/2014
Show all

Μούντης: Σε διαδικασία μάθησης NPLs οι τράπεζες [Greek]

Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση Free Viagra Coupon – a Real Chance of Getting Vi… για το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Ο Γιώργος Μούντης ανέφερε στο InBusinessNews  ότι ο τομέας χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. «Πρέπει να εφαρμόσουμε διεθνείς πρακτικές, να γίνει αναδιάρθρωση δανείων και να μειωθούν τα επιτόκια» τόνισε.

Μπορεί να υπάρξει ορθολογιστική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είπε μεταξύ άλλων  ο κ. Μούντης. «Να ανταλλάζουν μετοχές ή ακίνητα της εταιρείας με χρέη», ανέφερε ως παράδειγμα. Πρέπει και οι τράπεζες να βρουν τρόπο ώστε να απαλλάσσουν τον δανειολήπτη  από το υπερβολικό δανεισμό, συμπλήρωσε.

Οι τράπεζες είναι σε μια διαδικασία μάθησης και δεν ξέρουν ακριβώς πώς να συμπεριφερθούν, τόνισε ο κ. Μούντης. Παράλληλα, ανέφερε: «Χρειάζεται πολύ δουλειά  ώστε να καλλιεργηθεί και το προσωπικό  να αλλάξει νοοτροπία και να μάθει πώς να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις». Δανειολήπτες και τράπεζες, είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, συμπλήρωσε ο Γιώργος Μούντης.

Comments are closed.